Copiii sunt feriți de riscul de a avea un nivel ridicat al colesterolului?

Nimic mai fals! Părinți fiind, nu vă liniștiți cu gândul că, fiind în creștere, copiii voștri pot mânca orice fel de mâncare, inlcusiv grăsimi. Alimetnația în zilele noastre constituie un suibect delicat, în special în cazul copiilor.

Nu puțini sunt cei care consideră că, de fapt, colesterolul ridicat este o problemă doar pentru cei de vârstă mijlocie, însă cercetările au demonstrat că ateroscleroza (îngustarea arterelor), care poate declanșa atacuri de cord, poate să debuteze începând cu vârsta de 8 ani, chiar dacă nu își manifestă efectele pe loc, ci mult mai târziu, când poate ele sunt deja ireversibile.

Copiii care au un nivel ridicat de colesterol ar trebui să urmeze o dietă în care grăsimile saturate să nu depășească mai mult de 7% din totalul de calorii și să nu consume mai mult de 200 mg de colesterol pe zi. Suplimentele cu fibre și exercițiile fizice sunt, de asemenea, recomandate.

Copilăria este vârsta la care corpul și psihicul se obișnuiesc cu un stil de viață care cu greu mai poate fi abandonat la maturitate. De aceea trebuie să avem mare grijă ce introducem în alimentația copiilor și să le formăm obiceiuri alimentare și un stil de viață sănătoase.